Idealan nakit za venčanje

Nakit je taj koji daje lični pečat, ono po čemu se izdvajamo od drugih. Od davnina žene su te koje vode računa o detaljima, pa je tako nakit jedna neizostavna stavka prilikom planiranja venčanja. Kad je nakit za venčanje u pitanju, sa strpljenjem ga treba birati, jer on će upotpuniti Vaš izgled toga dana. Brižljivo odabrani komadi nakita omogućiće Vam da zasenite sve svojom pojavom.

Nekada se nakit za venčanje nasleđivao od mame, bake ili Vam ga je svekrva poklanjala. Danas je sve više slučajeva gde je izbor nakita za venčanje prepušten mladi. Veliki je broj zlatara u Srbiji gde možete pronaći idealan nakit za Vaše venčanje.

11150709_1567507950167985_1693424462494268990_n

Kako odabrati nakit za venčanje?

Nakit za venčanje treba da odgovara Vašem stilu. Neka nakit za venčanje naglasi Vašu ličnost i poseban stil. Slobodno probajte nešto novo, jer nekada su pravila tu da bi se prekršila.

Burme

Burme kao simbol zajedničkog života i ljubavi zauzimaju posebno mesto. Kako su one najvažniji komad nakita za venčanje, izbegavajte sve aksessoare koji bi umanjili njihov značaj. Obiđite zlatare u Srbiji, jer je izbor zaista veliki. Poznati brend Perlota predstavio je novu kolekciju prstenja pod nazivom „Za Evu“. Prstenje je u kombinaciji belog i žutog zlata i sa jedinstvenim detaljima poput krune.

Ogrlica

Ogrlica kao nakit za venčanje mora biti pažljivo odabrana. U zavisnosti od toga kakvu venčanicu ste odabarali birajte ogrlicu. Ukoliko je Vaša venčanica zatvorena, nema dekolte ili ima čipku, onda je ogrlica suvišna, delovalo bi prenatrpano. Neka oblik Vaše ogrlice za venčanje prati oblik haljine. Ako venčanica ima dekolte, bilo ravan ili u obliku srca, ogrlica će savršeno popuniti prazninu. Tradicionalna haljina zahteva bisernu ogrlicu ili neku jednostavniju ogrlicu. Odlučite da li želite da ogrlica ili minđuše budu dominantan nakit za venčanje.

Wedding-Jewelry-Floral-Crystal-Necklace-Earring-Set-528

Minđuše

Minđuše se najčešće biraju prema frizuri. Ukoliko imate kratku kosu ili dugu puštenu, birajte minđuše manje ili srednje veličine. Poslednjih godina u trendu su velike minđuše koje savršeno idu uz punđu. Ali vodite računa da minđuše budu u skladu sa ostalim komadima nakita za venčanje, jer ukoliko su i minđuše i ogrlica i narukvica velike mogao bi se postići kontraefekat. Nekad je manje više.

Narukvice

Narukvice su nakit na koji ne pomislimo odmah kada je nakit za venčanje u pitanju. Ali ako je narukvica Vaš omiljeni komad nakita, onda treba da je izaberete. Međutim, ako ste izabrali venčanicu dugih rukava, izbegavajte narukvicu. Boju narukvice možete npr. uskladiti sa cipelicama. Bilo da volite bisere ili široke narukvice sa mnogo cirkona i perlica, izbor je velki.

michellemike-13blog

Nakit za kosu

I na kraju dolazi nakit za kosu, bilo u vidu srebrne ili biserne šnale ili nekog cveta. Nakit za kosu uskladite sa vašom frizurom.

Na sajtu Supervenčanje možete pogledati spisak zlatara sa velikim izborom nakita za venčanje:

http://www.supervencanje.com/kategorije/zlatare/

Zasenite glamurom i elegancijom uz pažljivo odabran nakit za venčanje!