Kako izabrati bend za svadbu?

Mnogo obaveza, nedoumica, pitanja, a svako želi da mu svadba prođe u najboljem redu. Ono po čemu većina gostiju najčešće pamti Vaše svadbeno veselje jeste atmosfera, a nju pravi muzika, odnosno, izabrani bend za svadbu. Kako bi se gosti dobro zabavili i osećali ugodno, pri odabiru benda za svadbu, birajte bend sa širokim repertoarom pesama koji obuhvata raznorazne žanrove i stilove muzike.

?????????????????????????????????????????????????????????????

Kako pronaći odgovarajući bend za svadbu?

Do benda možete doći putem interneta ili na osnovu preporuke prijatelja, rođaka ili kolega. Ipak, ne oslanjajte se u potpunosti na preporuku, jer svako ima svoj muzički ukus i ideju kako će izgledati njegova svadba. Kada krenete u potragu odlučite koji su kriterijumi koje mora zadovoljiti bend, suzite izbor i kontaktirajte bendove. Pre nego što se odlučite za bend pokušajte pronaći klub ili kafić gde bend ima svirku. Kada uživo vidite i čujete bend za Vašu svadbu, stvorićete sliku o tome koliko dobro izvode različite žanrove muzike i kakvu atmosferu stvaraju.

Muzički žanr

Najpre odlučite koju vrstu muzike želite čuti na Vašoj svadbi – rok, pop, folk. Danas se mladenci uglavnom odlučuju za bend za svadbu koji svira 80% pop i rok, a 20% folk. No, imajte u vidu da će na Vašem svadbenom veselju biti i starije populacije, pa zato prilagodite muziku svima, da se vi lepo provedu i opuste. Neka to bude jedinstven ugođaj Vama i Vašim gostima.

Cena benda za svadbu

Kada ste odlučili koji bend želite na Vašoj svadbi, nađite se sa predstavnikom benda. Imajte u vidu da dobar, kvalitetan bend košta minimum 1500 eura.Izreka – Koliko para, toliko muzike, ne mora baš biti tačna. Dogovorite se oko cene i vidite da li to ulazi u okvir Vašeg budžeta. Razgovarajte o bakšisu. Ukoliko bakšiš ulazi u cenu, onda nećete imati mogućnost naručivanja pesama. Nekada bend za svadbu ima svoju listu pesama koju izvodi, ali može se desiti da se njihova programska šema ne uklapa sa Vašim željama. Predložite neke Vaše pesme i iznađite zajedničko rešenje. Možda je to i najbolji izbor da bend svira muziku po određenom repertoaru, pa biste tako izbegli mogućnost da gosti preuzmu muziku.

Koliko traje svirka?

Unapred se dogovorite koliko će trajati svirka benda, ili za produženi sat sviranja, jer će Vas dogovaranje dodatnog sata na svadbi više koštati. Raspitajte se koliko efektivno traje svirka, koliko imaju pauza, od kad počinju svirati. Nekad dolazi do nesporazuma, jer mladenci žele da bend počne svirati od trenutka kada dođe matičar.

wedding-music

Veličina benda

Veoma je bitno koliko članova ima bend, da li se bend sastoji od muških i ženskih vokala. Veličina restorana mora biti u skladu sa brojem članova benda. Takođe je bitno koje instrumente za sviranje koristi bend. Pa tako tambura nije pogodna za veće restorane, jer će muziku čuti samo njoj najbliži gosti.

Požurite

Na vreme zakažite bend, jer kvalitetni bendovi mesecima unapred imaju rezervisane svadbe. Izbegnite neprijatnu situaciju da birate od dva zla manje.

Neka atmosfera koju ćete Vi I Vaš  bend napraviti bude nešto o čemu će se dugo pričati!

Ознаке: , , , ,

1. фебруара 2015. Muzika za svadbe