Kako izabrati prsten za venčanje?

Da ti kupim zlatnu burmu

U svom tom haosu oko pripreme venčanja, jedna od stvari koja, pored izbora venčanice, restorana, muzike, zaokuplja Vašu pažnju jeste i izbor pravog prstena za venčanje. Taj mali, divni detalj često zadaje slatke muke mladencima, jer je venčani prsten simbol večne ljubavi. Prsten za venčanje je tu da Vas podseća na prisustvo voljene osobe u dobru i u zlu. Mnoge legendarne priče vezuju se baš za prsten za venčanje. Tragove vuče iz starog Egipta. Stari Egipćani i Grci verovali su da je krug simbol večnosti. Pa je tako prsten nošen na domalom prstu leve ruke, jer se verovalo da vena sa tog mesta vodi pravo do srca. Možemo primetiti da je odvajkada prstenu za venčanje pridavan veliki značaj.

Pre nego što krenete u kupovinu prstena, razgovarajte kakav biste želeli da on bude. Mi ćemo Vam dati nekoliko praktičnih saveta, koji će Vam malo pomoći pri odabiru.

prsten

Oblik prstena

Pri izboru venčanog prstena treba obratiti pažnju na oblik. Možete se odlučiti za ravne ili oble ivice. Naš savet je da izaberete malo zaobljeno prstenje, jer je manje podložno promenama, manje se grebe.

Model

Veliki je izbor prstenja za venčanje, pa tako postoje klasični, engleski, srpski, prsten sa cirkonima, prsten sa dijamantima… Prsten za venčanje može biti izrađen od tri boje zlata – žutog, belog i roze. Detalji koji mogu krasiti Vaš prsten su brilijanti i cirkoni. Dame se češće odlučuju za kombinaciju belog i žutog zlata, dok se muškarci opredeljuju za žuto zlato. Neko će se odlučiti za malo neobičnije, neko za klasiku, sve je stvar ukusa. Prsten sa dodatnim detaljima deluje možda bogatije, privlačnije, ali i klasika ima svoje prednosti. Jednostavniji modeli se mogu naknadno korigovati i na njima su oštećenja manje vidna.

15822_1501509253434522_4368250227323964933_n

 

Udobnost i kvalitet

Pored estetike prilikom izbora prstena za venčanje treba voditi računa da on bude udoban, jer ćete ga nositi ceo život. Naši prsti i ruke s godinama se menjaju, pa zato prsten treba da bude kvalitetan i udoban, s mogućnošću naknadne promene veličine.  Postoje posebno dizajnirane, anatomske burme koje savršeno stoje.

Originalnost

Ono što će dati poseban pečat Vašem prstenu za venčanje jeste gravura. Tehnologija se sve više i više razvija, pa je tako moguće uz pomoć laserske tehnike ugravirati sve, od svojeručnog potpisa do neke posebne poruke. To je ono što čini Vaš prsten jedinstvenim, samo Vašim.

Identičnost

Često se mladenci pitaju da li trebaju imati identičan prsten. U poslednje vreme sve je više parova koji se opredeljuju za različite modele. Ponekad je neki prsten isuviše ženstven, pa se mladoženje opredeljuju za drugačiji model. Ili slučaj gde se samo razlikuje boja zlata ili širina. Nema pravila, pa za koju god varijantu da se odlučite nećete pogrešiti.

Finansijska strana

I ponovo se osvrćemo na finansije. Verovatno već unapred znate koji deo budžeta ste u mogućnosti da izdvojite za venčani prsten. Savet je da ne žalite dati za kvalitetan prsten, jer to je nešto što ćete nositi svaki dan. Birajte širi i masivniji prsten, jer je otporniji na spoljašnje uticaje.

Krenite u kupovinu Vašeg idealnog prstena za venčanje i neka to bude dobra zabava i nesvakidašnji doživljaj!