Kako odabrati kamermana?

Svako želi da svoju svadbenu svečanost ovekoveči video zapisom. Kada prođe Vaše venčanje, jedini čuvari Vaših uspomena su fotografije i video zapis. Kako biste Vaše najlepše trenutke zabeležili na najbolji način, daćemo Vam nekoliko saveta kako da odaberete kamermana za venčanje. Odabrati pravog kamermana nije mala stvar, pa zato budite obazrivi.

U potrazi za kamermanom

Da biste pronašli zaista dobrog kamermana, morate se svojski potruditi. Mladenci neretko greše, pa više gledaju na cenu, nego na kvalitet kamermana. Naš savet je da prijatelje amatere pozovete kao goste na venčanje da zajedno proslave sa Vama taj dan, a posao snimanja prepustite profesionalnim kamermanima. Pri odabiru kamermana za Vaše venčanje može Vam pomoći internet, preporuke prijatelja i rodbine ili venčanje gde ste zapazili kvalitetnog kamermana. Pre nego što odlučite pregledajte ranije video zapise kamermana i vidite da li je to u skladu sa Vašim afinitetima.

Cameraman-design-diy-wedding-cake-toppers

Koliko novca izdvojiti?

Za mnoge je novac ključni faktor. Kako je često budžet ograničen, prave se greške pa se štedi tamo gde ne bi trebalo. Ne žalite dati koji dinar više za kamermana, jer, verujte, najskuplji je loše odrađen posao. Cena će zavisiti od toga da li želite HD snimak u visokoj rezoluciji (materijal na Blu-Ray diskovima koji daju Full HD kvalitet slike) ili SD snimak (materijal na standardnom DVD). Na cenu utiču pored kvaliteta snimka i snimljeni sati, kao i broj kamera i kopija snimka. Danas mnogi kamermani pružaju dosta više od DVD-ija. Tako Vaše venčanje može biti pravo kinematografsko delo. Danas su u trendu video spotovi, koji traju od dva do pet minuta, a sažimaju sve najvažnije trenutke sa venčanja. Pravi kamerman zabeležiće najbitnije momente od trenutka oblačenja, suza roditelja, vašeg fotografisanja, prvog plesa, pa do sečenja torte.

Šta želite od snimka?

Svaki kamerman ima svoj stil snimanja, a vi odaberite ono što je u skladu sa Vašim željama. Tehnologija se svake godine sve više usavršava, pa tako imamo mogućnost da dobijemo snimke izuzetnog kvaliteta, kao da je u pitanju visokoprodukcijski film. Proverite da li kamerman ima registrovanu firmu, odgovarajući prostor, tehniku i znanje. Tako neki kamermani ostaju u pozadini i za njih je karakterističan standardni način snimanja, dok drugi prilaze blizu, „hvataju“ trenutak i prave od Vašeg venčanja pravo malo umetničko delo.

wedding-videographer2

Susret sa kamermanom

Kad se sastanete sa kamermanom, porazgovarajte o tome šta želite da bude snimljeno i kako, ugovorite cenu i koliko sati želite da bude snimljeno. Slobodno kamermanu iznesite svoje ideje i zajedno se dogovorite. Sigurni smo da ćete biti zadovoljni rezultatom.

Zvučni zapisi

Osim pokretnih slika, ono što je bitno jeste audio dimenzija. Nakon nekoliko godina, gledajući i preslušavajući snimak, iznova možete čuti kako izgovarate sudbonosno „DA“, glas Vašeg oca dok je držao govor i mnoge druge značajne momente, zato nemojte zanemariti zvučni zapis.

Spisak snimatelja možete pogledati na sajtu Supervenčanje:

http://www.supervencanje.com/kategorije/snimatelji/

Neka Vam dan venčanja bude divna uspomena!

Ознаке: , , ,

16. фебруара 2015. Kamermani za venčanje