Koje su torte najukusnije za venčanje?

Torta za venčanje i njena istorija

Njeno veličanstvo torta, oduvek je zauzimala posebno mesto na venčanjima. Praksa pravljenja torte za venčanje potiče iz Starog Rima. U to vreme torta za venčanje lomila se iznad mladine glave, što je trebalo da predstavlja početak dominacije muškarca nad ženom u braku. Danas se taj običaj više ne praktikuje. Poznata je i tzv. Mladoženjina torta, koja se pravila u  Americi, najčešće filovana čokoladom. U srednjovekovnoj Engleskoj torte za venčanje bile su spremane na bazi brašna bez zaslađivača, a ispred nje mali kolači kao simbol velikog broja dece u braku.

Čin sečenja torte za venčanje

Kako torta za venčanje predstavlja simbol plodnosti, dugog i srećnog zajedničkog života, poznat je ritual zajedničkog sečenja torte. Mlada i mladoženja seku tortu i to prvo parče dele kao znak da će i ubuduće sve deliti. Mladenci hrane jedno drugo pokazujući na taj način obostranu ljubav, poštovanje i čast.

Mmm, ta mala slatka izvrnuta torta

Nakon uvertire o istoriji i značaju torte za venčanje preći ćemo na njen ukus.

Danas su torte za venčanje prava mala umetnička dela. Veliki značaj pridaje se izgledu torte, ali ne zaboravite da je to nešto što se jede, pa nemojte zanemariti ukus torte za venčanje. Mnoge poslastičarnice danas nude široku lepezu najukusnijih torti za venčanje. Čokoladne, voćne ili kremaste, na Vama je da odlučite koji ukus želite.

74704495305195452

Poznato nam je da je većini omiljeni slatkiš čokolada, pa zato ona može dominirati ukusom Vaše torte za venčanje. Da biste ublažili ukus čokolade možete dodati jagode ili maline.

Budući da se ukusi razlikuju, vodite računa da ukus torte za venčanje zadovolji i Vas i Vaše goste. Neke od torti koje plene svoji ukusom su: Kinder, Puslica, Reforma, Snikers, Grčka torta.

Torta na sprat

Danas je praksa da se torte za venčanje prave sa spratovima. Tako svaki sprat torte može biti različitog ukusa i zadovoljiti želje svih gostiju. Za prvi sprat možete odabrati čokoladu, drugi sprat neka bude npr. puslica, a treći voćna torta. I ne brinite, sigurno će se naći za svakog neki ukus. Za leto idealna je sladoled torta.  Ona će svojim ukusom zasladiti i osvežiti topli dan.

Golišave torte

Danas je u trendu tzv. golišava torta. Golišava torta pleni svojom jednostavnošću i prirodnošću. Jasno se može videti njena unutrašnja lepota. Ukusu torte doprinose hrskave kore, koje mogu biti različitih boja i ukusa. Kore su povezane šlagovima i filovima i preukusnim prelivima od meda, čokolade, karamele ili voća.

naked_wedding_cakes

Zajedno odlučite koji ukus želite za Vašu tortu za venčanje. Spisak poslastičarnica možete pronaći na sajtu Supervenčanje:

http://www.supervencanje.com/kategorije/torte/

Uživajte uz slatke zalogaje na Vaš dan!

Ознаке: , , , ,

14. фебруара 2015. Torte za venčanje