Moderno i elegantno: Prva srpska burma

Kada rešite da se venčate, ono što je veoma bitno jeste izabrati pravi prsten. Idealnu burmu nije lako izabrati, budući da se mladenci zaklinju da će je nositi do kraja života.

Burma kao zatvoren krug simbol je nečeg neraskidivog i večno povezanog. Prema predanju, prvi građanski brak sklopljen je uz blagoslov – odobrenje Miloša Obrenovića. Jedino što je Miloš zahtevao bile su burme za venčanje. Od tada venčana burma postala je obavezujući detalj, koji je i najveća sirotinja morala obezbediti kako bi se venčanje obavilo.

Odnedavno u trendu je i unikatna burma sa nacionalnim simbolima. Nacionalne burme imaju i evropske zemlje- Rusija, Engleska, Francuska. Posebno je popularna kod nas engleska burma zbog svog jedinstvenog dizajna.

Prva-srpska-burma

Prva srpska burma (PSB)

Na ideju o stvaranju ove jedinstvene burme došao je Dragan Simić. Tim zlatare Panić u jednom savršenom krugu spojio je savremeni dizajn, višedecenijsko iskustvo i tradiciju i stvorio moderne burme. Ovu burmu originalnog oblika, jedinstvenu na našem tržištu, patentiranu i zaštićenu posebnim žigom, Dragan Simić nazvao je Prva srpska burma ili PSB.

Jedinstven dizajn

Burme mogu da budu od srebra, belog ili žutog zlata. Različitih širina, od tri do sedam milimetara. Modeli mogu da sadrže cirkone u boji zastave: plavi, crveni i beli. Međutim, cirkone je moguće zameniti safirom, brilijantom ili rubinom. Od svega ovoga zavisi cena Prve srpske burme za venčanje. Ovo prstenje je najpre prodato našim ljudima u Kataru, ali su ove moderne burme za venčanje dostupne i na našem tržištu po ceni od 25.000 RSD za par. Kada se spoje muška i ženska burma pred vama nastaje  simbol našeg nacionalnog identiteta – tradicionalna srpska kapa šajkača.

image001

Sreća u braku

Pored dizajna i cene kupci ponekad obraćaju pažnju i na sujeverje. Po nekom verovanju, prsten za venčanje ne treba da sadrži plavu boju. Navodno, plava boja kamena na prstenu donosi nesreću u braku. Ali bez obzira na to ovaj moderni prsten tzv. Prva srpska burma, veoma je tražen i popularan.

Ukoliko niste sujeverni i želite unikatnu burmu, PSB je idealan prsten za vas. Kao jedan od predloga mi smo izdvojili PSB, ali u skladu sa sopstvenim željama odaberite Vaš prsten.

Na sajtu Supervenčanje možete pogledati spisak zlatara:

http://www.supervencanje.com/kategorije/zlatare/

Izaberite savršenu burmu, trajni simbol Vaše ljubavi!