Moderno prstenje za veridbu i najpovoljnije zlatare

Prsten za veridbu ima posebnu težinu i snagu, i kao takav predstavlja simbol dugotrajne ljubavi. Postoji verovanje po kome dok je verenički prsten na ruci devojke, tu je i ljubav. Svaki prsten na ruci žene ima svoju priču, a posebno verenički prsten.

Istorija prstena za veridbu

Korene prstena za veridbu nalazimo jos u starom Egiptu. Egipćani su smatrali da je prsten za veridbu simbol vezivanja i neraskidivosti braka. Zanimljivo je da je papa Nikola I objavio da je samo verenički prsten taj koji može zapečatiti sporazum o braku, i to prsten od zlata, što predstavlja mladoženjinu spremnost da napravi finansijsku žrtvu za mladu.

FM_R11-111561_1200x1200-1200x1200

Dizajn

Nakon istorijata prstena za veridbu osvrćemo se na dizajn prstena. Danas je u mnogim zlatarama po povoljnim cenama dostupno najmodernije prstenje za veridbu. Za mnoge muškarce traženje prstena za veridbu je komplikovano i zadaje glavobolju. Često parovi zajedno obilaze zlatare u potrazi za savršenim prstenom za veridbu. Novo vreme donelo je i još jedan trend da i muškarci nose verenički prsten.

Najčešći izbor je prstenje od platine i belog zlata. Najbolji izbor je prsten sa jednim kamenom. Jednostavan je, a elegantan. Postoje različiti oblici prstena: okrugao, ovalan, kockast, smaragd, srcast.

Moderno prstenje se često sastoji od dva ili čak tri prstena, koja se razdvoje na burmu ili prsten. Mada po tradiciji, ipak, to su dva zasebna prstena- burma na levoj, a prsten za veridbu na desnoj ruci.

engagement-rings-101720_L

Ah, ti dijamanti

Kao što jednom prilikom reče poznata glumica Merilin Monro „Dijamanti su najbolji ženski prijatelji“.  Još u 15. veku pojavilo se prstenje sa dijamantom. U Americi i Kanadi dijamant je ostao kao neizostavan deo prstena za veridbu.  U svakom slučaju dijamanti su nepogrešiv izbor. Međutim, ne morate basnoslovne sume novca izdvojiti za prsten za veridbu. Crni dijamanti su u današnje vreme među najtraženijima na tržištu. Njihova cena je pristupačna, a veoma su moderni. Da se osećate moderno i u trendu, prsten za veridbu sa crnim dijamantom može Vam pomoći u tome. Ukoliko niste u mogućnosti da izdvojite previše novca, idealna zamena su cirkoni.

Miadora-Sterling-Silver-Black-Spinel-or-Sapphire-Engagement-Ring-P14738481

Originalnost

Osim dijamanata postoji drugo drago i poludrago kamenje koje će izmamiti osmeh na ženskom licu. Tu su i ametist, rubin, topaz, granit, smaragd, žad…

Bitno je da prilikom izbora obratite pažnju na stil Vaše drage. U tome Vam mogu pomoći majka ili prijateljica Vaše devojke.

Veoma popularno prstenje za veridbu je i prstenje u vintidž stilu. Neke devojke su ljubitelji tog stila, pa ako imate prsten koji se generacijama prenosi u Vašoj porodici, uz malu obradu može biti idealno rešenje.

Moderno je i prstenje sa rubinom. Ukoliko volite crvenu boju, idealan za Vas je prsten sa rubinom. Takođe, prsten od platine sa safirom u plavoj boji odiše elegancijom, deluje kraljevski.

Ne žurite pri izboru. Polako obiđite zlatare, pogledajte dobro prstenje, uporedite cenu. Danas mnoge zlatare po povoljnim cenama nude moderno prstenje za veridbu: Celesta, Rapaport, Panić… Idite do zlatare, recite Vaše želje, a iskusni zlatari će vam sigurno pomoći.

Spisak zlatara možete pogledati na sajtu Supervenčanje:

 http://www.supervencanje.com/kategorije/zlatare/

Neka prst Vaše drage zablista u punom sjaju!

Ознаке: , , ,

19. фебруара 2015. Običaji i tradicija