Muzika za venčanje – kako napraviti dobar izbor?

Muzika – izvor dobrog raspoloženja

wedding-music-voilin

Svako od nas želi da mu dan venčanja bude savršen, pa se stoga moramo potruditi oko svih detalja. Muzika je važan, možda, najvažniji deo svadbene svečanosti, na koji  moramo obratiti pažnju,jer od nje umnogome zavisi atmosvera na svadbi. Biranje muzike za venčanje nije lak zadatak. Kako biste se Vi i Vaši gosti  osećali ugodno i dobro se zabavili, potrebno je izabrati pravi bend.

 

Kako odabrati?

Prilikom izbora muzike obratite pažnju na veličinu sale, kao i na broj gostiju. Ukoliko je sala velika, tamburaši i nisu najbolji izbor, jer će se uz zvuke tambure zabavljati samo njima najbliži gosti. U tom slučaju najbolji izbor je tzv. muzika„na struju “.101

 

Budući da svatove čine ljudi različitih starosnih doba, treba pronaći muziku sa širokim stilskim repertoarom, tako da svakom priuštite dobar provod. Muzika nek bude dovoljno glasna da je čuje cela sala, ali ne preglasna, jer niko ne voli buku. Kao pomoć pri odabiru muzike, odnosno, muzičkog benda, može Vam pomoći veselje na kome ste bili i dobro se proveli. U svakom slučaju, koji god da odaberete bend, morate pre toga pogledati njihov video snimak ili ih poslušati uživo i proceniti da li oni odgovaraju Vašim željama.

 

Muzika izabrana

Kada ste izabrali muziku potrebno je da se vidite sa predstavnikom benda. Sa njim se dogovarate oko repertoara muzike. Takođe, treba obratiti pažnju na sledeće stvari:

  • Koliko sati će svirati, koliko je planiranih pauza, kakva je muzika za vreme pauza
  • Muziku treba obavestiti o toku svadbe: prvom plesu, vremenu kada će poslužiti večeru, vremenu sečenja torte…
  • Da li želite da se muzika naručuje. Ukoliko ne želite, imajte u vidu da se ta usluga skuplje naplaćuje. Ukoliko se, pak, odlučite za drugu opciju, obratite pažnju da Vam „zagrejani“ gosti ne „preotmu“ muziku.

Kada ste se dogovorili s muzikom, dajte kaparu i mirno se pripremajte za najradosniji dan.

Učinite sve da Vaš dan bude zaista poseban!

Ознаке: , , ,

28. децембра 2014. Muzika za svadbe