Najbolje destinacije za medeni mesec

Još pre 4000 godina Vavilonci su pokrenuli pricu o medenom mesecu. Naime, mladin otac poklanjao je mladoženji medovinu koju je mladoženja ispijao celih mesec dana posle venčanja. Prema drugoj verziji mlada i mladoženja su zajedno pili medovinu, kako bi pojačali ljubavni zanos.

Danas je skoro nepisano pravilo da mlada i mladoženja idu na medeni mesec. Pa tako, u skladu sa finansijskim mogućnostima i željama, idite na neko egzotično mesto ili romantično, bitno je da bude posebno. Nije nužno da idete na udaljena mesta, ukoliko nemate mogućnosti, nekad je dovoljan i produženi vikend. Bitno je kako se Vi osećate.

Da biste bili zadovoljni destinacijom za medeni mesec važno je da na vreme sve isplanirate. Usaglasite vaše želje, razgovarajte kakav tip odmora želite, da li je to pasivan i opuštajući odmor, ili odmor pun adrenalina i akcije. Dogovorite se i oko datuma koji oboma odgovara. Obiđite turističke agencije, raspitajte se o destinacijama za medeni mesec. Potražite na Internetu fotografije i opis destinacija za Vaš medeni mesec.

Daćemo Vam nekoliko predloga savršenih destinacija za venčanje.

Evropa

Pariz, Francuska

Možda zvuči kao kliše, ali Pariz je odista sjajna destinacija za medeni mesec. Obavezno obiđite Ajfelov toranj sa koga ćete videti ceo grad, a najlepši je noću. Tu je i umetnički kvart Monmartr. U drugoj polovini XIX veka bio je centar umetničkog i boemskog života, pa je to dobrim delom i danas. Svakako obiđite i čuveni zid na kome je na čak 250 jezika ispisano volim te.

paris

Majorka, Španija

Jedna od omiljenih destinacija za medeni mesec u moderno vreme jeste Majorka. Predivne peščane plaže, bistra voda, palme, ali i planinski venci jesu ono što čini lepotu ovog mesta. Majorka je idealna za šetnju, obilazak raznovrsnih znamenitosti grada, kao i za noćni provod.

Budimpešta, Mađarska

Budimpešta ili popularno „Kraljica Dunava“, s pravom nosi taj epitet, jer je i danas krase velelepni mostovi, građevine vanvremenske lepote i moćna Citadela. Budimpešta kao destinacija za medeni mesec je relativno blizu, a nepogrešiv je izbor u bilo koje doba godine.

Budapest-Panorama-Central-Stunning-Views-Budapest-HU_z

Balli

Maleno ostrvo smešteno u Indoneziji pleni raskošnom lepotom svoje prirode, kao i lepotom ljudskih tvorevina. Ovo ostrvo kao da se opire modernizaciji i živi decenijama po sopstvenim pravilima. Ukoliko odaberete Bali kao destinaciju za medeni mesec, sasvim sigurno nećete zažaliti.

Viceroy-Bali-2

Dali smo Vam nekoliko predloga, na Vama je da u skladu sa Vašim stilom odaberete.

Spisak turističkih agencija možete pogledati na sajtu Supervenčanje:

http://www.supervencanje.com/kategorije/turisticke-agencije/

Izaberite savršenu destinaciju za medeni mesec i proslavite Vaše venčanje!