Najlepše cvetne torte za venčanje

Akcenat mnogih venčanja je baš na torti. Gosti će možda zaboraviti vaš prvi ples, pesmu, ali ono čega će se sigurno sećati jeste ukus, ali i izgled Vaše torte. Kada se svetla ugase u sali, zasviraju Vašu pesmu i kroz salu prođe svadbena torta sa vatrometom, svi će najpre primetiti kako je torta za venčanje dekorisana.

Tradicionalno na vrhu torte kao završni detalj nađu se figurice mlade i mladoženje, kao simbol jedinstva muškarca i žene. Kako biste izbegli tradicinalno dekorisanje torte za venčanje predlog je da upotrebite sveže cveće kao dekoraciju. Većina nas voli cveće, bilo u kosi, na odeći, u bašti. Zamislite da se ono nalazi na Vašoj torti za venčanje. Ove godine u trendu su torte sa prelepim cvećem za dekorisanje. Ukoliko, ipak, ne želite da isključite figure mlade i mladoženje, možete dodati latice ili pupoljke cveća.

Bilo da je Vaša torta elegantna, rustična ili gola, niz cveća stručno postavljen na tortu daće dobre rezultate. Torte za venčanje sa svežim cvećem toliko lepo izgledaju da Vam je prosto žao da ih pojedete.

10376290_1501509383434509_2217752055744891763_n

Zašto su cvetne torte pravi izbor?

Torte za venčanje sa svežim cvećem s razlogom su sve popularnije poslastice na veliki dan. Pored prirodne lepote, ovako ukrašene torte zahtevaju manje novčane izdatke. Cveće omogućava mladencima da preskoče skuplje dekorativne tehnike- fondan ili ručno rezane detalje. Takođe, opcije za boju i dizajn su beskrajne.

Priprema cveća

Torta za venčanje sa prirodnim cvećem ima neki poseban šmek. Prilikom ukrašavanja vodite računa da cveće bude potpuno spremno, oprano i očišćeno i netretirano nejestivim sredstvima. Takođe, cveću je neophodno obezbediti vodu, pa epruvetu s vodom postavite unutar torte. Sve ovo za iskusne poslastičare samo je jedna sitnica.

Ukoliko se odlučite za sveže cveće kao dekoraciju torte za venčanje, koje izgleda apsolutno predivno na svadbenoj torti, birajte sezonsko cveće.

29eca588bbeecc1c16a57d70f671ad55

Ove sezone ruže su idealan izbor za bidermajer, ali i torte. Ruže su oduvek bile simbol nežnosti i ljubavi. Moderne su jarke boje, u romantičnom i rustičnom stilu.

Na tortu možete staviti i orhideje. One su od davnina simbol luksuza, elegancije i lepote i njihov šarm ne bledi. Torta sa orhidejama doprineće glamuru Vašeg venčanja.

Cvetne ukrase na torti za venčanje prilagodite ostatku cvetnog aranžmana koji se koristi tokom ceremonije venčanja. Bilo da odaberete ruže, ljiljane, orhideje ili narcise, cveće će Vašoj torti dati predivan izgled.

10858349_1533830073535773_1240435063734211142_n

Spisak mesta gde možete pronaći Vašu tortu za venčanje, kao i spisak cvećara pogledajte na sajtu Supervenčanje:

http://www.supervencanje.com/kategorije/cvetna-dekoracija/

http://www.supervencanje.com/kategorije/torte/

Neka Vaše venčanje odiše svežinom!