Ultimativni vodič za pravljenje torte

Torta za venčanje zauzima posebno mesto na ceremoniji i s pravom joj se pridaje veliki značaj. Torta mora biti savršena ne samo po izgledu, već i po ukusu. Nije lako odabrati, pa ćemo Vam mi dati nekoliko saveta na koje detalje da obratite pažnju pri pravljenju torte.

beautiful_wedding_cakes_33

Poseta poslastičarnica

Pre nego što se odlučite za određenu poslastičarnicu, dobro se raspitajte. Verovatno ste bili na nekim svadbama i tom prilikom pojeli parče preukusne torte. Neka Vam preporuka prijatelja pomogne pri odabiru. Pored toga pogledajte na Internetu sajt poslastičarnice, vidite kakve torte nude. Možete ili izabrati neku od ponuđenih, ili napraviti svoj mix izgleda i ukusa. Kada ste to odlučili, možete otići na sastanak sa poslastičarima. Jasno iznesite svoje ideje i na vreme posetite poslastičara, da Vam nedostatak vremena ne bi pokvario planove.

Ukus koji pleni

Ukoliko se odlučite za tortu bez spratova, neka ona bude sa neutralnim filom, npr. vanila filom i sa dodacima čokolade, kojoj malo ko može odoleti.  Budite obazrivi sa citrusnim voćem. Najbolji izbor bi bila torta na spratove, koji variraju od jedan do sedam, najčešće tri. Neka svaki sprat bude različita torta. Tako će se sigurno naći za svakog po neki ukus. Torte mogu biti četvrtaste, okrugle, u obliku srca. Neka jedan sprat bude npr. čokoladna torta, drugi voćna, a treći sa nekim karamel prelivom. Poslastičarnice imaju u ponudi različite torte kao što su Nugat, Puslica, Reforma, Kinder, Snikers…

beautiful_wedding_cake_wallpaper_for_mac

Izgled koji ostavlja bez daha

Da bi torta bila kompletna pored ukusa bitan je i spoljašnji izgled. Dekoraciju torte možete izabrati iz kataloga poslastičarnice ili sami osmisliti i doneti fotografiju ili crtež. Budite kreativni, neka Vaša torta za venčanje ima lični pečat. Tortu ukrasite ili šlagom ili fondan masom. Neka boje budu u skladu sa celokupnim venčanjem- salom za venčanje, venčanicom… Ukoliko je Vaše venčanje trendi i želite da Vam bude takva i torta, moderne su ombre ili npr. golišave torte.  Kod ombre torti u pitanju je senčenje koje pruža zanimljiv vizuelni efekat. To je tehnika gde se boja nanosi postepenim prelaskom od svetle ka tamnijoj nijansi. A golišava torta svakim svojim filom pokazuje svoju unutrašnju lepotu, svaki sloj daje svoj pečat. Jedina mana, ako se tako može reći, je što ove torte ne mogu dugo da stoje.

Još jedan bitan detalj koji predstavlja krunu, završetak torte, jesu figurice za tortu. Veliki je izbor zanimljivih figura, od gipsanih mladenaca, preko srca do cveća.

terracotta_ombre_wedding_cake_texture_detail

Kada ste spojili ukus i izgled, dobićete idealnu tortu za venčanje. Napravite dobar izbor uz male savete stručnjaka i Vaše kreativne ideje.

Spisak poslastičarnica možete pogledati na sajtu Supervenčanje:

http://www.supervencanje.com/kategorije/torte/

Neka svaki zalogaj bude prožet zadovoljstvom!

Ознаке: , , , ,

22. марта 2015. Torte za venčanje